Verborgen Krijgers / Hidden Warriors
    

Op 28 en 29 mei 2005 presenteerden de Dutch Airborne Art Rangers (DAAR) tijdens de Landmachtdagen 2005 op het luchtmachtterrein Deelen Verborgen Krijgers/Hidden Warriors, een confrontatie tussen nieuwsgierigheid, macht en emotie.

Een open dag van de Koninklijke Landmacht of welk onderdeel van defensie dan ook, is een demonstratie van militaire (over)macht en kracht. Het geeft de bevolking zekerheid dat het met de verdediging van het eigen territorium goed is geregeld. De getoonde wapens en het mogelijke gebruik van geweld spreken tot de verbeelding.

Verborgen Krijgers/Hidden Warriors maakte twee kanten van die verbeelding zichtbaar. Onder het publiek werd gezocht naar de emoties en de instincten die boven komen als iemand in een gewapende en machtige positie komt te verkeren. Dat gevoel van kracht en macht werd in twee mobiele fotostudio's vastgelegd.
Daarnaast was in het terrein een opgraving te bezichtigen. Delen van een vergeten leger en van een vergeten strijdperk waren blootgelegd. Restanten van een gevecht, wapens, helmen en vaandels, kwamen aan de oppervlakte.

 

Verborgen Krijgers/Hidden Warriors werd uitgevoerd door een eenheid van de Dutch Airborne Art Rangers (beeldend kunstenaars Marcel Doorduin en Niek Verschoor) ondersteund door studenten van de opleiding Fine Art Arnhem.